top of page

SEREEN by Kim Van Boven

SEREEN biedt steun wanneer alles stil wordt.

 

Kunst gaat gepaard met emotie, waar ook rouw en verlies toe behoren. Vanuit deze invalshoek kwam de collectie SEREEN tot stand. Subtiel kleurgebruik en gelaagde structuren, zoekend naar een zeker evenwicht. Symbool voor de levensloop. 

 

De werken stralen een bepaalde rust en kalmte uit. Dit terwijl ze, door hun emotionele gelaagdheid, een hele ruimte vullen. 

 

Als empathisch en sereen persoon probeert kunstenaar Kim Van Boven, in deze rouwcollectie, troost te bieden in moeilijke tijden. Kunst waarin de as van jouw dierbare wordt verwerkt op een respectvolle manier. 

Een waardig en vernieuwend alternatief voor diegene die het net anders willen. 

 

 

 

Meer over de kunstenaar 

 

Kim Van Boven (°1981, Dendermonde) begon zijn professionele artistieke carrière op 37-jarige leeftijd met een voorliefde voor abstracte kunst. 

Hij bewijst dat creativiteit en artistiek talent een geschenk is dat hem van nature wordt geschonken. Sindsdien heeft hij zijn talent ontwikkeld.

Doorheen de jaren heeft Kim enkele samenwerkingen met interieurarchitecten tot stand kunnen brengen. Daarnaast heeft hij een eigen kunstgalerie, te Mechelen, waar hij ook anderen de kans geeft om hun werk te tonen aan een breder publiek. Verder bedacht Kim een vernieuwend concept om antwoord te bieden op de steeds evoluerende tendens binnen rouwverwerking. Ter ondersteuning bij rouw en verlies werd SEREEN geboren. 

 

 

Hoe gaat alles in zijn werk

 

Na ontvangst, van de as van jouw dierbare, start Kim aan een persoonlijk en emotioneel kunstproces. In de volgende fase worden de assen gefixeerd op het doek ter verzegeling. Vervolgens worden de structuurlagen en verf, met oog voor detail, aangebracht. Dit alles om uiteindelijk tot een kwalitatief en uniek kunstwerk te komen. Bij elk kunstwerk hoort tevens een echtheidscertificaat met verwijzing naar en ter nagedachtenis van jouw dierbare. 

sereen rouwkunst Kim Van Boven
Sereen rouwkunst Kim Van Boven
bottom of page